cid napisał(a):http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktualnosci&id=46359
Bardzo ciekawy artykuł na temat Bundesligi.
Dla reszty będzie to po prostu Bundesliga z jakimiś tam zespołami pokroju Werderu.
Lenon napisał(a):W sumie zgodze się z tym co napisali na Weszlo(choć ten portal nierzadko mnie irytuje).
Wyrosła Borussia i było ciekawie, ludzie zaczęli zwracać uwage na Bundeslige. Ale teraz znów to nie jest Bundesliga, tylko BayernLiga i też czuje, że znowu zamiast wychylać zacznie się chować ta liga. A dodatkowe rozkupowanie przeciwnika(znowu) jeszcze zdystansuje Bayern od reszty. Nie zdziwie się jak Borussia skończy jak Bayer Leverkusen. Tam też Bayern odrazu po finale LM tego zespoły wykupił Ballacka, jak Borussii Gotze. Nie mówiąc o pozniejszych ruchach i zrobiła się ekipa, która się biła o utrzymanie.
Sam wiem to po sobie, na początku oglądałem Bundeslige, a teraz bardziej od święta. Walka o 2, 3 czy czwarte miejsce mnie aż tak nie jara.
Bo co tu oglądać skoro mistrz jest znany wiele miesięcy wcześniej? W tym sezonie już chyba w listopadzie/grudniu się wszystko wyjaśniło. Rok temu jeszcze szybciej to szło.
Dlatego moim zdaniem Bundesliga nigdy nie będzie jakąś wielce popularną ligą. Raczej w Polsce, ale to wiadomo z jakich przyczyn. Dla reszty będzie to po prostu Bundesliga z jakimiś tam zespołami pokroju Werderu.
Lenon napisał(a):A dodatkowe rozkupowanie przeciwnika(znowu) jeszcze zdystansuje Bayern od reszty.
Krasus napisał(a):Lenon napisał(a):A dodatkowe rozkupowanie przeciwnika(znowu) jeszcze zdystansuje Bayern od reszty.
Yhymm, najlepiej nałożyć na Bayern jakiś zakaz transferowy, bo kto to widział, żeby tak rozkupywać przeciwnika.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości