Tu krótki filmik, a na nim moje akwarium i kilka fot ,w tym oświetlenie nocne
https://goo.gl/photos/rueu5f7f9UkA53xc8
Robert Lewandowski napisał(a):Jestem na równi z ronaldo i Messim - Klinsmann do dzisiaj nie może opanować śmiechu
No to nawet nie podchodźMatifcb napisał(a):zawsze mi sie to marzylo ale jak slysze ile przy tym roboty to jednak niestety czasu nie mam
Robert Lewandowski napisał(a):Jestem na równi z ronaldo i Messim - Klinsmann do dzisiaj nie może opanować śmiechu
Matifcb napisał(a):skad jestes ? mam duzo kontaktow prezesow stowarzyszen akwarystyki. Znajomi sie w to bawia, ja sobie jezdze z nimi czy to do Szwecji na szczupaka czy to Baltyk na Lososie. Raczej jezdze na wakacje czyt. urlop ale oni zapaleni dzialacze stowarzyszen i roznych kół. Juz mowilem koledze Grzesiowi ze mi w domu kiedys w scianie zrobi akwarium, zawsze mi sie to marzylo ale jak slysze ile przy tym roboty to jednak niestety czasu nie mam na cos co mnie lekko interesuje. Mysle ze dla samej wiedzy cos Ci podpowie jeden z drugim albo Ty im. Moze sami sie gdzies tam spotkaliscie bo oni wszedzie jezdza na jakies zloty itp.
Klinsmann napisał(a):U mnie bez nawozów rośliny wychodziły z akwariumTeż jestem zwolennikiem akwa roślinnego tzw. holendra i nie wyobrażam sobie innego, rośliny to podstawa.
Ja miałem kiedyś dwa baniaki i to przez siebie klejone, jedno 300L drugie 240L. Trzysetka mi się zbiła przy przenoszeniu, w ciasnej łazience zawadziłem o pralkę ;/ 240 oddałem bo stwierdziłem, że jest za wysokie, miało 60cm wysokości i miałem problemy z doświetleniem dna.
Teraz mam klasyczną dwusetkę. Jakie ryby masz? Moimi ulubionymi od zawsze były skalaryZe 3lata temu nałapałem w Zegrzu jakiegoś narybku i wpuściłem do 240L, w ciągu dwóch lat urosły (zdziwiony byłem że żyły tyle czasu) z 3cm do 15cm
Pomimo tego, że były już tak duże, nikt nie był w stanie stwierdzić co to za ryby. Jakieś klenio-płotki
Dzika ryba oswojona to jest dopiero frajda
Matifcb napisał(a):akurat na wykopie taka maszyna z tematu :
http://www.wykop.pl/link/3706783/domowe ... -woblerow/
Szczerze to nie wiem, ale pewnie wszystkiego po trochu. Brak podmian wody - i głównie głupotascholli7 napisał(a): A czemu Ci po 2 tygodniach aż tak zarosło akwarium glonami?
ironlemon napisał(a):Nie wierzę - trójka użytkowników skaczących sobie do gardeł w każdym innym temacie godzi się dzięki rybkom
A tak serio - aż trochę zazdroszczę hobby, jak to czytam. Brzmi naprawdę fajnie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości