przez cid » 2016-08-26, 16:54
ironlemon napisał(a):Aż ciężko mi uwierzyć, jak długą drogę przeszły obie serie. Kiedy godzinami nie mogłem się oderwać od PESów 4-6, w tym samym czasie nowe Fify były totalnie niegrywalne i brzydkie. Teraz sytuacja się kompletnie odwróciła, bo Fifa ma niemal wszystko, co potrzebne - udany gameplay, grafikę, animacje i licencje, W PESie została tylko grafika...
Nie zgodzę się

Dla mnie PES, to przede wszystkim Gameplay - w tym aspekcie dla mnie zawsze będzie przewyższał FIFĘ i mimo tego, że KONAMI co roku coraz bardziej uszczupla kolejne wersje i wybiorę ProEvo. Forma zawodników zmieniająca się w trakcie gry, morale, zmiany zawodników i taktyki, które mają ogromny wpływ na przebieg spotkania sprawiają, że mecze w PESie ogląda się jak spotkania w TV np: powroty z 0-3/0-4. W FIFIE wg mnie nie ma tylu emocji podczas samej rozgrywki. Cała otoczka gry oczywiście dla FIFY.
Po spotkaniach u mnie przy piwku i PESie, kilku znajomych przekonało się do tworu KONAMI i teraz wybierają ProEvo.
W FIFĘ grywam, nie mam z tym problemu, bo wg mnie rozgrywka w PES jest bardziej wymagająca i łatwiej się przesiąść z PES na FIFĘ, niż odwrotnie

Nie ma co dyskutować, która gra jest lepsza, bo gusta są inne i każdy znajdzie w tych kopankach coś dla siebie. Trzeba się cieszyć, że są dwa równorzędne tytuły, które rywalizują ze sobą co roku.