Max napisał(a):Dzisiejsze wydarzenia wprawiły mnie w nie lada osłupienie, nasuwa mi się pare ważnych pytań:
1. Czy Hitzfeld w ogóle da radę odmienić sytuację w Bayernie i sprawić, że drużyna znów zacznie regularnie wygrywać? Jeśli tak, to ile czasu mu to zajmie? Pewnie niektórzy zaczną go zwalniać po pierwszych paru nieudanych meczach...
2. Kto trenerem FCB od lipca? Czy Ottmar zaskarbi sobie przychylność kibiców i działaczy, w wyniku czego otrzyma ofertę długoterminowej pracy (czy ją wtedy przyjmie?), czy też na AA zawita ktoś całkiem nowy? Np. Mourinho.
1. Da rade, ta drużyna naprawde ma potencjał, może z wyjątkiem kilku graczy, ale jak do składu wróci Hargreaves, Ottmar z pomysłowością ustawi taktykę i przedewszystkim ODPOWIEDNIO ZMOTYWUJE PIŁKARZY to jesteśmy w stanie wygrac kilka meczów pod rząd, przecież piłkarze tacy jak Lahm - w jedenastce UEFA Owen- Najlepszy piłkarz w Anglii Makaay - wciaż światowej klasy napstnik Lucio, Sagnol - światowej klasy obrońcy, Van Bommel, Schweini, Podolski to są piłkarze najwyżej klasy, jeśli chodzi o indywiuaności to jesteśmy o wiele lepszą kadrę niż np. Werder, nasi piłkarze, aby odnosić zwyciestwa BL potrzeba nam tylko motywacji, transfery nie licząc zawodników do pomocny muszą być na LM, aczkolwiek o mistrzostwo będzie bardzo cieżko w obecnej sytuacji, jeżeli werder lub Schalke dzisiaj wygraja będziemy mieli 8 punktów starty, to nie mało...
2.Zaden Murinho, nie chce go w Bayernie, poza tym jego było by równie ciężko zwabić do Monachium co piłkarzy pokroju Lampard'a czy Ronaldinho, w temacie o Magath'cie pisałem, ze na dzień dzisiejszy przychodzi mi tylko na myśl nazwisko Van Gaal, była o nim mowa jak Magath miał trenować Portoryko, jego AZ Alkmar całkiem dobrze sie spisuje a ma skład zdecydowanie słabszy niż Ajax czy PSV
Ps. własnie zobaczyłem że panu Van Gaal kończy sie kontrakt w tym sezonie w Alkmarze, wiec to kolejna przesłanka która pozwala stwierdzić ze to właśnie on będzie trenerem Bayernu w nowym sezonie
http://www.transfermarkt.de/de/trainer/ ... blick.html
I z tego co widze, koleszka miał niezłe sukcesy, wygrywał lige mistrzów i puchar UEFA z Ajaxem, zdobywał mistrzostwo Holandii i wygrywał z Barceloną mistrzostwo Hiszpanii

Ja go chce do Bayernu