[LM] Real Madryt - Bayern Monachium

Tutaj wypowiesz się na temat meczów Bayernu

Re: [LM] Real Madryt - Bayern Monachium

Postprzez grejfrut » 2024-05-09, 08:06

Nie podlega dyskusji, że Marciniak popełnił dwa gigantyczne babole i powinien ponieść surowe konsekwencje. Nie po to się wybiera topowego arbitra, aby ten mógł doprowadzić do wypaczenia wyniku. O które momenty mi chodzi:

1. Dwie piłki w grze, słupek i obrona Manu. Przecież tak nie powinno być. Rudiger, Łunin i Gnabry wraz z trenerami grają jedną futbolówką, reszta drugą :lol: żenada i śmiech na sali. Dobrze, że nie padł gol, bo kontrowersje byłyby ogromne.

2. Końcówka meczu. Błąd klasy większej, niż jakość sędziowania finału MŚ przez Polaka. Cieszę się, że Polak jest taki top sędzią, ale to jest wstyd dla niego. Skandal i powinien ponieść surowe konsekwencje. Być może był minimalny spalony, na pewno też obrońcy Realu stanęli, więc nic by mogło z tego nie wyjść. Tak czy siak, ta akcja powinna znaleźć swój finał i dopiero później być ewentualnie weryfikowana. To jest skandaliczna decyzja sędziego, a czy okradła nas z gola, tego już się nie dowiemy. Na pewno nie traktowałabym tej akcji jako pewnej bramki, bo mógł być jednak spalony, jak i obrońcy Realu stanęli.

Winić możemy tylko i wyłącznie siebie. Jak nie dobijesz Realu, to on dobije ciebie. Na AA zagraliśmy fantastyczne zawody, prowadziliśmy 2-1, dominowaliśmy i powinniśmy wygrać minimum 2-1, a były szanse i na 3-1. Sfrajrzył Kim i ten detal zrobił różnicę, bo nie pojechaliśmy z zaliczką do Madrytu. Wczoraj na SB mieliśmy masę szczęścia, że nie przegrywaliśmy, a nawet prowadziliśmy. Świetna postawa Manu ratowała nam tyłem, bo Real był lepszy. Potem jeden wielbłąd naszego kapitana i Real się podpalił, a wiemy że oni to kochają. Mieliśmy w garści awans, daliśmy ciała prostymi błędami. 3 z 4 bramek Realu to poważne, indywidualne błędy naszych graczy. I nad tym trzeba się pochylić. Wczoraj Real był lepszy i to jest ta różnica mentalności, my jak ich zdominowaliśmy, to dociągnęliśmy remis, oni jak nas zdominowali, to wygrali. Zasłużenie są w finale i nie ma co biadolić.

Zmiany TT wczoraj fatalne. Dlaczego nie wszedł w okolicach 80 minuty Goretzka za Pavlovicia? Młody Niemiec zagrał super zawody, ale brakowało mu sił. Mueller też płacze, a jak wyprowadzał kontrę 4vs1, to sam źle podał... Byliśmy blisko, ale zadecydowało to, o czym rozmawialiśmy i apelowaliśmy - detale. Niedbałość w kontrach była ogromna, Sane w ogóle miał jakieś udane zagranie? Zmiany do bani, bronienie wyniku na SB. Zespół jest do przebudowany i to naprawdę bardzo poważnej.
grejfrut
Bawarczyk

Online: 13d 8h 26m 37s

Postprzez Bayern fun » 2024-05-09, 08:11

Tu nie chodzi o to, że przegraliśmy wylacznie przez błędy sędziego bo tak nie jest, ale faktem jest ze po raz kolejny w meczu realu sędziowie się katastrofalne mylą na ich korzyść. To nie jest raz czy drugi czy nawet trzeci, notorycznie sędziowie odwalają kaszane, która pomaga realikowi awansować. Ich już nie powinno być po dwumeczu z Lipskiem jak vinicius zaatakował z premedytacją twarz rywala a sędzia nie mial jaj żeby go wyrzucić, po czym typ strzelił zwycięska bramkę :lol:
Daliśmy sobie strzelić dwie bramki, zgadza się. Ale gdyby nie sędzia to real też najprawdopodobniej dostałby w końcówce i też byliby frajerami, Marciniak nam to zabrał tak jak szanse na awans zabrał nam w 2017 Kassai w pamietnym, skandalicznym meczu. Ileż można?
Bayern 4ever

Nie myślcie , że jestescie lepsi czy coś i się wystaszyłem.
Poprostu tata to zobaczył i kazał mi przeprosic .
Bayern fun
Bawarczyk

Online: 12d 21h 47m 9s

Postprzez grejfrut » 2024-05-09, 08:18

Tak, błędów na korzyści Realu jest dużo. W 2018 roku dwa gole po ewidentnych spalonych w dogrywce, które zabrały nam karne. Teraz też mamy gigantyczną kontrowersję, choć nie wiadomo czy coś by z tego wyszło.

Mecz z Lipskiem pamiętam, Real był tragiczny, ale Lipsk pokazał w przeciwieństwie do nas jaja, stłamsił Real, nie bał się go. Vinicius to pajac, dostał dwa MVP, choć w żadnym meczu nie był najlepszym graczem, a szczególnie nie na AA. Tydzień temu najlepszym na murawie był Laimer, wczoraj ciężko wybrać. Na pewno Brazylijczyk zagrał lepiej wczoraj, niż tydzień temu. Już wiadomo wokół kogo będzie się kręcił nudny plebiscyt na złotą piłkę.

Olać decyzje sędziowskie, mieliśmy ten dwumecz we własnych rękach, daliśmy dupy i to są fakty. Wczoraj nie potrafiliśmy nawet dobrze kontry wyprowadzić, piłka odskakiwała wielu graczom, a nasz trenejro postanowił zamurować bramkę, wiedząc że mamy w tym sezonie kiepską defensywę :lol: My potrzebujemy aż 3 defensorów! Jedynie de Ligt powinien zostać i wokół niego powinna być budowana obrona. To jest kot, konkret grajek.
grejfrut
Bawarczyk

Postprzez Olszesky » 2024-05-09, 08:30

Zreszta nawet gdybysmy strzelili na 2:2 w 100 minucie to kogo my chcemy oszukac. W dogrywce bysmy przyjeli ze 2, 3 bramki pewnie. A kto mialby strzelac ew. karne to juz serio nie wiem :lol:

W destrukcji przyzwoity mecz, Laimer i Pavlo fajne zawody, obrona dosc dobrze. Ale no te skrzydla, na mily bog to jest po prostu dramat. Cala ta trojka kosztuje nas rocznie z 50 baniek a przychodzi co do czego to dwoch polamanych a Sane gral jak Grosicki. Nogi turbo, głowa slo-mo.
Scholli napisał(a):Olszesky zawsze ma rację - nawet jak jej nie ma
Olszesky
Bawarczyk

Online: 5h 8m 9s

Postprzez grejfrut » 2024-05-09, 09:02

To fakt, że dogrywka i karne nie wyglądały optymistycznie, dlatego pewno TT chciał murować i dowieźć wynik, bo wiedział, że dalej będzie tylko gorzej. I tak zapewne by było. Szkoda mi Harry'ego, bo znów nic nie wygrał, a finał w Anglii był jego wielkim marzeniem.

Cieszy natomiast to, że mamy dwóch solidnych pomocników w postaci Laimera i Pavlo za całe 0 euro.

Nie rozumiem natomiast Sane. Świetny dwumecz z Arsenale, świetny mecz na AA z Realem, a wczoraj? On nawet nie potrafił podać dobrze, wszystko psuł. Jak to jest w ogóle możliwe? Dynamika naszych kontr była żałosna, w sumie to jej nie było. Dlatego pomimo poważnego błędu Marciniaka, to sami powinniśmy mieć do siebie pretensje. Oddaliśmy Realowi awans, takie są fakty. Nie dojechaliśmy ich na AA, podarowaliśmy trzy gole i mamy co mamy.
grejfrut
Bawarczyk

Postprzez Bayern fun » 2024-05-09, 09:52

No właśnie, to jest kosmiczny problem, w dwumeczu z realem oddaliśmy im za darmo 3 z 4 bramek, rok temu City dalismy 2 z 4. Oddając tyle bramek (I Dokładając do tego jeszcze katastrofalny błąd arbitra) nie da się przejsc dalej na tym etapie LM. Co łączy te dwa dwumecze? Tuchel i jego idiotyczne zmiany oraz dobory personalne(tu bardziej dwumecz z city).
Bayern 4ever

Bayern fun
Bawarczyk

Postprzez alien666 » 2024-05-09, 10:31

Wszyscy z szacunkiem wypowiadamy się o madryckiej (cenzura).
alien666
Bawarczyk

Online: 42d 9h 9m 19s

Postprzez Recit » 2024-05-09, 10:50

DNA Bayernu to rozżalenie po kolejnym wielkim meczu przegranym w ostatnich minutach :570:

Ale lipa. Real ma taki mental, że finał też wyrwą, chociażby BVB miało dzień konia.
Taktyka nie jest istotna. Potrzeba jej dopiero wówczas, gdy czegoś brakuje. Kluczowe jest jednak serce do gry, bo gdy piłkarze się angażują to nieważne, czy gra się jednym, czy dwoma napastnikami - Niko Kovac
Recit
Bawarczyk

Online: 35d 5h 12m 58s

Postprzez Bayern fun » 2024-05-09, 11:00

A co, mamy skakc z radości jak kolejny raz w meczu ze srealem nas sędzia okrada? :lol:
Bayern 4ever

Bayern fun
Bawarczyk

Postprzez grejfrut » 2024-05-09, 11:21

No dramat. Sędziowanie w meczu z Realem to jest jakaś kpina. Dwa poważne błędy Polaka, o wcześniejszych meczach nic nie będę mówił. Ile razy Marcelo zagrał ewidentną rękę w polu karnym, to każdy widział :lol: Real przepychany jak zawsze, choć mogliśmy zamknąć im japę wcześniej i nie byłoby tematu.
grejfrut
Bawarczyk

Postprzez Bayern fun » 2024-05-09, 11:34

O to właśnie chodzi, moglismy to wygrać i nie podkaczac realu do tlenu ale to nie usprawiedliwia kolejnych skandalicznych błędów arbitrów.
Bayern 4ever

Bayern fun
Bawarczyk

Postprzez grejfrut » 2024-05-09, 11:43

No, smród w meczach z nimi jest ogromny. Wczoraj byli lepszym zespołem, co do tego nie mam wątpliwości. Ale ilość akcji na ich korzyść w meczach od 2017 roku, to jest parodia. Tak czy siak nie ma co już stękać, trzeba brać się za przebudowę drużyny. Co by nie mówić Perez wykonał świetną robotę w Realu, a u nas tak kolorowo to nie wygląda.
grejfrut
Bawarczyk

Postprzez lewy203 » 2024-05-09, 13:47

Nie ma znaczenia to, że byliśmy słabsi i to że Real mógłby nas dobić w ewentualnej dogrywce. Najgorsze jest to, że rzekomo sędzia z top 3 popełnia tak skandaliczny błąd na takim poziomie i w takim momencie. Nie rozumiem tego, że czasem przy 2 metrowym spalonym dają dograć akcje, a tu w sytuacji stykowej jest od razu gwizdek. Czy był spalony tego już nie dowiemy się, bo głosy są różne. Marciniakowi odbiła sodówka. Reklamy, występy w telewizji, celebryta pełna gębą. Gość na boisku ma się za boga. Chcę być najważniejszy jak Pan Lahoz. Gdyby nie ta decyzja to ile byłoby dzisiaj mniej gdybania...

Można już czynić podsumowania. Sezon tragiczny. Priorytet to znaleźć kogoś kompetentnego i doświadczonego kto ogarnie ten bałagan i wszystko poukłada na nowo. Szkoda, że Jupp nie jest młodszy. W takich sytuacjach zawsze można było na niego liczyć. To jest właściwy moment na gruntowna przebudowę zespołu i wietrzenie szatni, bo w innym wypadku staniemy się drugim Manchesterem United. Neuer, De Ligt, Pavlovic, Laimer, Musiala, Kane - powinni być nietykalni.
lewy203
Bawarczyk

Online: 3d 9h 46m 5s

Postprzez Bayern fun » 2024-05-09, 16:41

Czy był spalony tego już nie dowiemy się, bo głosy są różne

Już wiadomo, zadnego offside`u nie było, na pozycji spalonej byl tylko de Ligt, Mazrauoi ktory byl kolo Mendiego w momencie jego podania do Mullera był na czystej pozycji.

https://metro.co.uk/2024/05/09/new-came ... -20803719/
Bayern 4ever

Bayern fun
Bawarczyk

Poprzednia strona

Powrót do Mecze