Kto powinien zawitać w Bayernie?

W tym dziale porozmawiasz na temat transferów dokonywanych w Bayernie

Jaki napastnik powinien dołączyć do nas zimą w roli zmiennika dla Lewego?

Ankieta wygasła 2018-01-05, 18:37

Wagner
3
20%
Giroud
2
13%
Ibisević
2
13%
Dolberg
1
7%
Kramarić
0
Brak głosów
Uth
0
Brak głosów
Modeste
1
7%
Ktoś młody z II drużyny Bayernu
6
40%
Żaden nowy napastnik nie jest potrzebny
0
Brak głosów

Liczba głosów : 15

Re: Kto powinien zawitać w Bayernie?

Postprzez baymann9 » 2024-02-02, 12:31

Niekoniecznie. Mazroui out i jest miejsce.
baymann9
Bawarczyk

Online: 66d 16h 48m 54s

Postprzez grejfrut » 2024-02-02, 14:09

baymann9 napisał(a):Niekoniecznie. Mazroui out i jest miejsce.

Mam nadzieję, że wystawią go na sprzedaż, bo nie prezentuje nic ciekawego, a zaraz będzie miał 27 lat, więc potencjał do rozwoju niewielki.

Ale czy kupiliśmy Boeya, aby zaraz zastąpić go kimś lepszym, czy klub w niego wierzy? Bo jednak z Frimpongiem nie wygrałby na razie rywalizacji. No nic, zobaczymy. Mam nadzieję, że Francuz to będzie to brakujące ogniwo.

Mówiłem, że będzie nam brakowało Pavarda. Benji to taki piłkarz trochę bez wyrazu, nigdy nie będzie topowym graczem, ale natomiast nie schodzi poniżej wysokiego, solidnego poziomu. A taka stabilność zawsze jest w cenie.
grejfrut
Bawarczyk

Online: 13d 8h 26m 37s

Postprzez grejfrut » 2024-03-24, 13:00

Dajcie tego Wirtza, ala gość ma talent. Ogień. Z Musialą środek pola na dekadę.
grejfrut
Bawarczyk

Postprzez grejfrut » 2024-06-14, 09:03

Bardzo mnie cieszy powrót do rozsądnej polityki transferowej Bayernu. Nikt nie jest ważniejszy niż klub, chcesz u nas grać dla pieniędzy? To dziękujemy, u nas się dobrze zarabia, ale nie nabijesz swojej kieszeni, jak u szejków. Bardzo, bardzo mądre podejście. Widzę, że ludzie płaczą o to w komentarzach, ale mnie to nie dziwi. Większość osób nie ma pojęcia o zarządzaniu projektem, czy dużą firmą. Ja też nie mam pojęcia jak wygląda zarządzanie tak dużym klubem, ale akurat mam pod sobą zespół prawie 40 osób, gdzie jestem odpowiedzialny za wyniki finansowe, zarządzanie ludźmi, produktem itd. Tylko zdrowa polityka ma sens w long termie. Oli i Brazzo bawili się w FM i sprzątanie po nich zajmie długie lata. Przecież te bajońskie kontrakty doprowadziłyby klub w ciągu kilku lat do poziomu AC Milanu po swoim prime, Manchesteru United czy Barcelony. Bajońskie sumy w granicach lub ponad 20 mln euro prawie dla każdego. Gdy tak działasz, pętla się zaciska i zaraz wszyscy chcą ogromnej kasy. Dlatego brawo dla zarządu! Widać, że ci ludzie potrafią w długoterminowe projekty.

Popatrzcie jaką otoczę stworzył Perez w Realu, to jest geniusz! Wielu ich kluczowych graczy zarabia 8-12 mln euro brutto! I to mówimy o absolutnie topowych graczach, a u nas Davies co gra piach chce 20 mln lub 16 mln + gigantyczną premię za podpis. To jest kpina, niech odejdzie do Realu, jak jego jedynym celem jest doić klub. Perez stworzył z Realu klub, gdzie piłkarze chcą grać i są gotowi na ustępstwa, i to jest coś, do czego trzeba dążyć. Chcesz tu grać, postaraj się, przecież i tak dobrze płacimy. A u nas najlepiej zarabiający piłkarze w większości w tym roku siedzieli na ławce lub grali piach :shock: Goretzka robi 18 mln, Coman i Gnabry chyba po 20 mln. Taki Carvajal, który od lat wypluwa płuca nie ma nawet 10,5 mln brutto! Widzicie tę różnicę? 20 mln+ zarabiają w Realu tylko topowe gwiazdy, każdy z nich byłby od strzała podstawowym zawodnikiem każdego klubu świata. U nas poprzedni zarząd rozdawał wynagrodzenia, jak bony na odpuście. Cieszę się, że wraca dobry, stary Bayern. Wydawanie wielkich kwot to nie krok ku suckesowi, a powolny krok do wielkiego upadku.
grejfrut
Bawarczyk

Postprzez Gabo Gabi » 2024-06-14, 11:27

Chodzi o te plotki o sprzedaży De Ligta? Jakoś nie chce mi się w nie wierzyć tbh. Akurat jest to jeden z niewielu, który swoją postawą na wysokie zarobki zasługuje. Priorytetem powinno być podziękowanie Gnabry'emu, Comanowi czy Leonowi.
Ktoś z fb napisał(a):drużyna nie pomogła Ci w ostatnim meczu zdobyć korony króla strzelców przykre myślę, że pomyślisz o innym klubie, bo ten sezon pokazał jaki jest egoizm niektórych kolegów....jeśli chcesz zdobywać trofea to zmień otoczenie.
Gabo Gabi
Bawarczyk

Online: 22d 2h 45m 12s

Postprzez grejfrut » 2024-06-14, 11:44

De Ligt nie powinien dostać takiej pensji na starcie, to fakt. Jednak sprzedaż go będzie głupotą. Facet ma 25 lat (skończy w sierpniu), potężne doświadczenie i oddanie Bayernowi. Jest naszym liderem defensywy i może ją definiować na wiele, wiele lat. Jednak dalsze zakupy z taką pensją, czy przedłużanie umów każdemu jak kto chce, dobrze że się skończyło. Sukces buduje się dekadami, a roztrwonić to można w kilka sezonów, niestety. Oli i Brazzo by ten klub zniszczyli, bo tworzyli twór jak Barcelona, coś co z zewnątrz wygląda super, ale w środku jest zgniłe.

Sprzątanie trochę potrwa, bo Comana, Gnabryego czy Leona nie będzie łatwo się pozbyć. Raz, że brakuje dobrych ofert za nich, a dwa kto im da taką kasę? Leon i Serge mają kontrakty do 2026 roku, Coman jeszcze rok dłużej. Mueller też za dużo zarabia, zasługi ma ogromne, ale nie powinien dostawać takiej pensji tylko za nie. Cieszę się, że gra dla nas i zakończy tutaj karierę, ale dostał bajoński kontrakt. Taki Modrić będzie zarabiał teraz połowę mniej, a nie chce odchodzić. Ci goście są multimilionerami, więc tu nie chodzi tylko o kasę. Wiadomo, że muszą zarabiać dobrze, ale ktoś ma tylko taką motywację, to trzeba podziękować.
grejfrut
Bawarczyk

Postprzez Bayern fun » 2024-06-17, 11:50

Ok, kominy płacowe to jedno, ale jak sprzedamy de Ligta zostawimy Upa i Kima bo zarabiają mniej to będzie to śmiech na sali. Wymiana Ito+Tah-> Upa/Kim wygląda rozsądnie, ale już wymiana de Ligta na re dwójkę komicznie.

Nie podobają mi się te plotki, obawiam się że pojddzieny w drugą stronę i nie będziemy kupować topowych graczy żeby nie płacić im dużych pensji. Jasne, wielu zawodnikom dalismy zbyt wysokie kontrakty, ale czym teraz Bayern będzie chciał przekonać czołowych zawodników do przyjścia tu, bo chyba nie projektem sportowym z Kompanym na czele :wink:
Bayern 4ever

Nie myślcie , że jestescie lepsi czy coś i się wystaszyłem.
Poprostu tata to zobaczył i kazał mi przeprosic .
Bayern fun
Bawarczyk

Online: 12d 21h 47m 9s

Postprzez Cejmi » 2024-06-22, 06:56

Podobno transfer Michaela Olise na ostatnie prostej. Skrzydłowy z dużym potencjałem i młotkiem w nodze. Niestety w zeszłym sezonie sporo miał problemów z urazami.
Cejmi
Bawarczyk

Online: 6d 13h 55m 40s

Postprzez Matifcb » 2024-06-22, 07:34

Czyli pasuje do nas:⁠-⁠P
Matifcb
Bawarczyk

Online: 45d 17h 59m 19s

Postprzez Bayern fun » 2024-06-22, 10:49

Ponoć dopinamy też Palinhe, kwota to jakieś 43-45 baniek, kupiliśmy już Ito za 30 mln, dodając do tego Olise za 60-70 baniek (ma klauzulę 70mln ale Bayern będzie próbował zbic cenę) to już mamy 130 mln.

Nie wiem kto odejdzie i za ile, ale to już nam mocno ogranicza kolejne ruchy. Na Theo chyba nie ma co liczyć, zostaną już tylko uzupełnienia składu w stylu Diera, chociaż dużo się mówi o Xavim Simonsie, Bayern próbuje dogadać się z PSG na wypożyczenie z obowiązkowym wykupem za rok za około 60-70 mln. Sam Holender nie jest zainteresowany powrotem do PSG. Gdyby udało się go dopiąć to byłbym mega zadowolony, Xavi, Olisse, Palinha i Ito to konkretne wzmocnienia. Kwestia zatrzymania Kimmicha I Phonziego, z odejściem Leona chyba się już pogodziłem.

Inna sprawa, że przyjście Simonsa raczej zablokuje nam ściągnięcie Wirtza za rok, a posiadanie jego i Musiali w zespole to byłby sztos. Dużo mówi się że real na niego już polujez ponoć wstępnie się kontaktowali, może zarzad o tym wie i dlatego chce ściągnąć Simonsa?
Bayern 4ever

Bayern fun
Bawarczyk

Postprzez baymann9 » 2024-06-22, 13:36

Ito kosztował 23 mln.
baymann9
Bawarczyk

Postprzez Bayern fun » 2024-07-03, 12:32

Olisse ponoć na dniach ma przejsc testy, Romano i Plettenburg potwierdzili dziś też transfer Palinhy, wchodzimy z buta w to okienko. Jeśli zakontraktujemy jeszcze Simonsa to będę zadowolony, pod warunkiem że zostaną Kimmich i de Ligt, a niestety o odejściu tej dwójki słyszy się coraz częściej.
Bayern 4ever

Bayern fun
Bawarczyk

Postprzez alien666 » 2024-07-04, 08:51

De Ligt nic wielkiego nie pokazał. Kontuzje - 22 mecze w BL i 6 w LM, wysoka pensja i podobno robi kwas w szatni. A, zapomniałbym - już pokochał Manczester Junated.
Wszyscy z szacunkiem wypowiadamy się o madryckiej (cenzura).
alien666
Bawarczyk

Online: 42d 9h 9m 19s

Postprzez Bayern fun » 2024-07-04, 12:00

Ok, no i zostaniemy z Upamecano, któremu pali styki w ważnych meczach i Kimem, który mimo tego że nie grał za często już nam zdążył zawalić mecz z Realem. A zapomniałem,.będą jeszcze Tah, który w wieku 28 lat zagrał pierwszy sezon na poziomie wyższym niż kalsa ligowa, Ito który dopiero przychodzi i Dierem który Był szykowany na zapchajdziurę ale na szczescie przeskoczył swój poziom dwukrotnie.

De ligt ma 23 lata, był naszym fanem w dzieciństwie, chce zostać i być liderem w defensywie, z całego naszego bloku defensywnego jest najpewniejszym punktem a my go chcemy spuscic za 50 baniek zostawiając takich asów jak wyżej. :573:
Bayern 4ever

Bayern fun
Bawarczyk

Postprzez baymann9 » 2024-07-04, 12:25

Po takim sezonie jak ostatnio, ja nie żałuję nikogo.
baymann9
Bawarczyk

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Transfery