Kto powinien zawitać w Bayernie?

W tym dziale porozmawiasz na temat transferów dokonywanych w Bayernie

Jaki napastnik powinien dołączyć do nas zimą w roli zmiennika dla Lewego?

Ankieta wygasła 2018-01-05, 18:37

Wagner
3
20%
Giroud
2
13%
Ibisević
2
13%
Dolberg
1
7%
Kramarić
0
Brak głosów
Uth
0
Brak głosów
Modeste
1
7%
Ktoś młody z II drużyny Bayernu
6
40%
Żaden nowy napastnik nie jest potrzebny
0
Brak głosów

Liczba głosów : 15

Re: Kto powinien zawitać w Bayernie?

Postprzez alien666 » 2024-07-04, 16:50

Czas na zmiany. Upa też do sprzedania jest. Kima bym zostawił.
Wszyscy z szacunkiem wypowiadamy się o madryckiej (cenzura).
alien666
Bawarczyk

Online: 42d 9h 9m 19s

Postprzez lokosFCB » 2024-07-10, 00:01

Uważam, że najważniejsze pozycje do wymiany to skrzydła. Grunt to pozbyć się Comana i Gnabrego, przyszedł lewonożny Olise i jest duża szansa na transfer kolejnej "10" Simonsa, tylko co wtedy? Musiala/Simons jeden cofnięty a drugi zostaje na 10 i skrzydła dwa razy lewa noga w postaci Sane - Olise, czy też przesuną Musiale bądź Simonsa na inną pozycje?

P.S. co się dzieje z forum? Połowa działów jest zasypana jakimś gównianym spamem
lokosFCB
Bawarczyk

Online: 2h 1m 10s

Postprzez Bayern fun » 2024-07-10, 08:48

Dawać Olmo, do poniedziałku ma klauzulę 60 mln euro. Jak tylko zjs ogarnie z kontuzjami to będzie turbokot.
Bayern 4ever

Nie myślcie , że jestescie lepsi czy coś i się wystaszyłem.
Poprostu tata to zobaczył i kazał mi przeprosic .
Bayern fun
Bawarczyk

Online: 12d 21h 47m 9s

Postprzez grejfrut » 2024-07-10, 08:53

Dobry piłkarz, ale jednak wolę Simonsa. 5 lat młodszy i z większym potencjałem. Olmo lubi znikać w trakcie sezonu.
grejfrut
Bawarczyk

Online: 13d 8h 26m 37s

Postprzez Bayern fun » 2024-07-10, 09:02

Olmo ma już 26 lat? Kurde, ale ten czas zapieprza. Mimo to, poszedłbym po niego, to dalej optymalny wiek dla piłkarza, ma jeszcze lata gry przed sobą. Simons ma papiery na mega grajka i powinien być priorytetem ale gdyby się nie zdecydował na gre dla Nas to powinniśmy sięgnąć po Daniego.
Bayern 4ever

Bayern fun
Bawarczyk

Postprzez grejfrut » 2024-07-10, 10:37

Wg Romano taki jest plan. Simons, a jak nie on, to Olmo. Mi się taka gradacja podoba. 26 lat to jest piłkarz w idealnym wieku, ale jak mówię, Dani znika w trakcie sezonu, a Simons ma dużo większy potencjał. Zobaczymy co się wydarzy.

Bardzo cieszy mnie, że ściągamy w końcu świetnego DMa, szkoda że ma już 29 lat, ale w sumie 3/4 lata na TOP poziomie może pośmigać, a potrzebujemy takiego gracza. Od razu też lepiej zaczną grać ŚO, bo bez wsparcia to jest naprawdę trudna pozycja. Sprzedaż De Ligta mnie smuci, uwielbiam gościa, ale rozumiem o co chodzi. Można wziąć za niego dobre pieniądze, tworzy komin płacowy i ma sporo kontuzji. Jest w tym sens, szczególnie że ŚO wciąż będzie wyglądał solidnie i przed sobą będzie miał dobrego DMa + młodego Pavlovicia. Na razie zmiany w Bayernie mi się podobają.

Jednak ciekawi mnie jak rozwiążemy sytuację z Daviesem, Sane i Kimmichem, którym wygasają kontrakty. Poza tym jest Coman, Gnabry i Goretzka pod znakiem zapytania. Wszystkich nie wymienimy, ale jakby dobrze by było pozbyć się chociaż połowy tych graczy, co już da nam nieco oddechu i zainwestować te pieniądze. Podobno mamy mieć 200 mln ze sprzedaż na wydanie. Więc Olise, Palinha i Ito to już 130 mln, Simons będzie wypożyczony, więc zostaje jeszcze kasa na dwóch graczy, jednym będzie Tah za około 25 mln i zostaje nam +/- 50 mln euro. Pytanie na kogo pójdzie, zastępstwo za Daviesa, a może wymiana na lewym skrzydle?
grejfrut
Bawarczyk

Postprzez Bayern fun » 2024-07-11, 12:06

Palinha oficjalnie w Bayernie, jedzie teraz na dwutygodniowy urlop, po którym rozpocznie okres przygotowawczy z Bayernem.

Teraz dopiąć Simonsa/Olmo, sprzedać balast i można wchodzić w sezon. Mam nadzieję, że jakimś cudem Matijs zostanie, ale chyba wolałbym przedłużenie kontraktu Kimmicha. Bardzo ciekawi mnie z jaką kadrą zostaniemy 1.09, bo wydarzyło się już dużo ale ma wydarzyć się jeszcze więcej.
Bayern 4ever

Bayern fun
Bawarczyk

Postprzez grejfrut » 2024-07-11, 12:13

De Ligt nie zostanie, nie ma co się łudzić. Przyjdzie w jego miejsce Tah, tego jestem pewny.

Mam nadzieję, że klepniemy Simonsa. Z klubu odejdą raczej de Ligt i Coman, są blisko tego scenariusza.

Pozostaje jeszcze rozwiązanie przyszłości aż 5 graczy!

Sane, Davies i Kimmich mają kontrakty do 30.06.2025 roku, tutaj trzeba sprzedać, albo przedłużyć.

Goretzka i Gnabry wydają się być drogim balastem, ale obydwaj chcą zostać, chętnych brak. Sądzę, że wejdziemy z nimi w sezon.

Kilka niewiadomych zatem jeszcze mieć będziemy. Daviesa chce Real, Kimmicha PSG, co z Sane? Co jak sprzedamy Phonziego i Kimmicha? Sporo pytań, jeszcze więcej niewiadomych. Jednak widać, że powoli sprzątamy burdel po poprzednim zarządzie. Niesamowite jest to, jak łatwo robi się bałagan, a jak wiele sezonów się go sprząta.
grejfrut
Bawarczyk

Postprzez Bayern fun » 2024-07-11, 12:16

‐---------------Palinha----------------
-----Simons ----------Musiala-------
Olisse ‐----------‐-------------------Sane
‐------------------Kane-----------------------

Co by nie mówić, na papierze wygląda to mocarnie, najlepsze jest to,że polowa tego ustawienia ma 20-23 lata. W odwodzie jeszcze Tel, Coman/Gnanbry, Pavlovic i ewentualnie Goretzka. Jakość i głębia składu jakiej potrzeba do walki na trzech frontach do ostatniej fazy. Do tego jeszcze Irankunda, który rozpocznie przygodę w Monachium raczej z drugim zespołem.

Wolałbym sprzedać Gnabryergo zamiast Comana, ale tak jak piszesz może być problem z chętnymi.
Bayern 4ever

Bayern fun
Bawarczyk

Postprzez baymann9 » 2024-07-11, 13:01

Wszędzie są informacje, że PSG wyklucza sprzedaż Simonsa. Tylko wypożyczenie bez wykupu. To raczej nie jest opcja dla Bayernu. Chyba, że jakoś uda się przekonać szejków...
baymann9
Bawarczyk

Online: 66d 16h 48m 54s

Postprzez grejfrut » 2024-07-11, 13:25

Wypożyczenie z wykupem właśnie ma wchodzić w grę, bowiem do końca tego roku PSV ma dostać jakiś ogromny procent z transferu, dlatego chcą tego uniknąć. Wg Romano, Simons powiedział PSG, że nie zagra dla nich, więc temat nie będzie trudny. Pytanie raczej ile będą chcieli za niego, 60 melonów może nie starczyć. Z drugiej strony za Olmo to moim zdaniem za dużo. Simons jest gwarantem równego poziomu przez cały sezon, Olmo to Olmo - jak Gnabry, od klasy światowej do okręgówki i na odwrót.
grejfrut
Bawarczyk

Poprzednia strona

Powrót do Transfery