przez grejfrut » 2024-07-10, 10:37
Wg Romano taki jest plan. Simons, a jak nie on, to Olmo. Mi się taka gradacja podoba. 26 lat to jest piłkarz w idealnym wieku, ale jak mówię, Dani znika w trakcie sezonu, a Simons ma dużo większy potencjał. Zobaczymy co się wydarzy.
Bardzo cieszy mnie, że ściągamy w końcu świetnego DMa, szkoda że ma już 29 lat, ale w sumie 3/4 lata na TOP poziomie może pośmigać, a potrzebujemy takiego gracza. Od razu też lepiej zaczną grać ŚO, bo bez wsparcia to jest naprawdę trudna pozycja. Sprzedaż De Ligta mnie smuci, uwielbiam gościa, ale rozumiem o co chodzi. Można wziąć za niego dobre pieniądze, tworzy komin płacowy i ma sporo kontuzji. Jest w tym sens, szczególnie że ŚO wciąż będzie wyglądał solidnie i przed sobą będzie miał dobrego DMa + młodego Pavlovicia. Na razie zmiany w Bayernie mi się podobają.
Jednak ciekawi mnie jak rozwiążemy sytuację z Daviesem, Sane i Kimmichem, którym wygasają kontrakty. Poza tym jest Coman, Gnabry i Goretzka pod znakiem zapytania. Wszystkich nie wymienimy, ale jakby dobrze by było pozbyć się chociaż połowy tych graczy, co już da nam nieco oddechu i zainwestować te pieniądze. Podobno mamy mieć 200 mln ze sprzedaż na wydanie. Więc Olise, Palinha i Ito to już 130 mln, Simons będzie wypożyczony, więc zostaje jeszcze kasa na dwóch graczy, jednym będzie Tah za około 25 mln i zostaje nam +/- 50 mln euro. Pytanie na kogo pójdzie, zastępstwo za Daviesa, a może wymiana na lewym skrzydle?