Też w sumie chciałem zapytać. A i Turcja mnie dziwi, czym rząd turecki z fatalną polityką zagraniczną, pseudonacjonalistycznymi tendencjami w polityce wewnętrznej i faworyzowaniem jednej religii różni się od obecnego rządu w Warszawie, który przecież można scharakteryzować w podobny sposób
? ObPiS nacjonalistyczny? Grubo : ) Ciekawe co by ci Szimi o tym opowiedział,widzę,że masz swój świat

Więcej gazety wyborczej,natemat i onetu to na pewno będziesz zorientowany : ) W ogóle naprawdę dawno czegoś tak głupiego nie przeczytałem i to ja niby piszę jak 15 latek,ta analiza i porównanie to nawet dzieci z podstawówki są mądrzejsze.Nie słyszałem,żeby PiS zabijał ostatnio jakiś Kurdów,czy strącił jakiś Rosyjski samolot? Wspierał ISIS i światowy terroryzm,szantażował Unię? Zamykał dziennikarzy do więzienia za obrazę prezydenta? Prześladował muzułmanów (jak w Turcji robią z chrześcijanami) Etc..
A politykę zagraniczną to mają świetną,bo UE je im z ręki,a Kurdami nikt się nie przejmuje.
Lemingoza to straszna choroba,boleć niektórych musi to 35 % w sondażach stabilne i upadające Po z 14 % z ostatniego sondażu : D Jebać,nie mieszajmy sportu do polityki.Tym bardziej,że niektórzy nie mają zielonego pojęcia o czym mówią.
Powiem jeszcze co mam do Ukrainy : to dziki kraj z dzikimi ludźmi,gdzie czci się banderowców,jak Smarzowski nakręci w końcu "Wołyń" to sobie zobaczysz o co chodzi.
W Niemczech wszyscy wstydzą się za Hitlera,w Rosji jest jakiś sentyment do Stalina,ale to i tak margines i raczej dotyczy starszego pokolenia,a Ukraina robi sobie z bestialskich morderców,bohaterów.Swołocz.