Liga Polska

O wszystkim co dzieje się w polskiej i zagranicznej piłce

Re: Liga Polska

Postprzez Tschik » 2005-06-29, 18:00

Liczka zwolniony z Wisły!

Werner Liczka nie jest już trenerem Wisły Kraków! Informację o zwolneniu czeskiemu szkoleniowcowi przekazał nowy prezes klubu Zdzisław Kapka - poinformował serwis wislakrakow.com.

Tym samym potwierdziły się wczeœniejsze informacje na temat wielkich zmian w krakowskim klubie.

Następcš Liczki będzie prawdopodobnie Jerzy Engel.

Ÿródło:onet.pl

No to teraz będzie prawdziwy kabaret w Wiœle, która będzie płaciła kase Kasperczakowi, Liczce i Engelowi (prawdopodobnie) :lol: :lol:
Tschik
Bawarczyk

Online: 0s

Postprzez Max » 2005-06-29, 19:18

skad wiesz ze kontrakt liczki jest tak samo katastrofalnie skonstruowany jak kasperczaka ?
Max
Administrator

Online: 17m 53s

Postprzez Tschik » 2005-06-29, 19:48

skad wiesz ze kontrakt liczki jest tak samo katastrofalnie skonstruowany jak kasperczaka ?

gdzieœ czytałem bšdŸ słyszałem w TV, że Wisła może zwolnić Liczkę bez wypłaty odszkodowania wtedy gdy nie zdobędzie on Mistrzostwa Polski oraz nie awansuje do Champions League, a ze Liczka zdobył Mistrza a nie będzie miał okacji do walki o LM więc Wisła będzie mu płaciła odszkodowanie :P
Tschik
Bawarczyk

Postprzez Piecia » 2005-06-29, 20:17

No i dobrze. Czecha odprawili z torbami i bardzo dobrze, Engel zrobi porzšdek i może będziemy oglšdać "starš" Wisłę z potyczek z Parmš, Schalke czy Lazio. :mrgreen:
Piecia
Bawarczyk

Postprzez Toro_Toro » 2005-06-29, 21:44

TO sie Wisła urzadzila. Placic trzem trenerom.Tego nawet w Afryce nie ma. Jesli tka ma wygladac Polski futboll,to Ja z calego serdeca ,dziekuje,postoje i popatrze na cos cywilizowanego
Toro_Toro

Postprzez Max » 2005-06-29, 22:48

Tschik napisał(a):

gdzieœ czytałem bšdŸ słyszałem w TV, że Wisła może zwolnić Liczkę bez wypłaty odszkodowania wtedy gdy nie zdobędzie on Mistrzostwa Polski oraz nie awansuje do Champions League, a ze Liczka zdobył Mistrza a nie będzie miał okacji do walki o LM więc Wisła będzie mu płaciła odszkodowanie :P
jesli nie zdobedzie mistrzostwa i nie dostanie sie do cl (jedno z drugiego wynika) czy nei zdobedzie mistrzostwa albo nie zakwalfikuje sie do cl?
bo to znaczna roznica ;)
chociaz jesli zwolnili go juz teraz to to juz nie ma znaczenia :evil:
Max
Administrator

Postprzez Tschik » 2005-06-30, 09:27

jesli nie zdobedzie mistrzostwa i nie dostanie sie do cl (jedno z drugiego wynika) czy nei zdobedzie mistrzostwa albo nie zakwalfikuje sie do cl?
bo to znaczna roznica
chociaz jesli zwolnili go juz teraz to to juz nie ma znaczenia

Liczkę mogš zwolnić bez wypłaty odszkodowania jak nie zdobędzie Mistrzostwa Polski (ale je zdobył). Dalej jest w kontrakcie, że mogš go zwolnić w przypadku gdy nie awansuje do LM. Chyba jasne co nie ;)
Tschik
Bawarczyk

Postprzez Max » 2005-06-30, 09:43

Tschik napisał(a):
bo to znaczna roznica
chociaz jesli zwolnili go juz teraz to to juz nie ma znaczenia

Liczkę mogš zwolnić bez wypłaty odszkodowania jak nie zdobędzie Mistrzostwa Polski (ale je zdobył). Dalej jest w kontrakcie, że mogš go zwolnić w przypadku gdy nie awansuje do LM. Chyba jasne co nie ;)
z ostatniego twojego posta wynikalo cos innego :P
Max
Administrator

Postprzez DamKam » 2005-07-02, 18:45

Ja osobiscie uwazam ze zatrudnienie Jerzego Engela przez Wisle to bardzo dobre posuniecie !! W moim przekonaniu Engel to czlowiek sukcesu (jako nieliczny w naszym kraju) i ma szanse osiagnac cos z Wisla !! Moze do LM to oni nie awansuja ale licze ze powalcza w Pucharze Uefa i bedziemy mogli tak jak kilka lat temu przezywac mecze Wisly z dobrymi klubami europejskimi !!
Licze ze tak bedzie ale jak bedzie faktycznie to czas pokaze...
"Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść, niepokonanym..."
DamKam
Bawarczyk

Postprzez Swatek » 2005-07-04, 21:27

Ja takze jestem zadowolony z posuniecia Wisly. Engel to jak napisal DamKam "czlowiek sukcesu", pozatym wydaje sie bardzo przejzysty w porownaniu z Liczka. Nie wiem szczerze jak pilkarze go rozumieli, ja zadnego wywiadu z Czechem nie moglem rozszyfrowac :).
"Life is simple, you make choices and don't you look back"
Swatek
Bawarczyk

Postprzez ogon » 2005-07-05, 08:23

A mi się wydaje że Biała Gwiazda w herbie Wisły powoli gaœnie, zawirowania z trenerami, z klubu powoli zaczynajš odchodzić najlepsi zawodnicy (Kosowski, Szymkowiak, Żurawski) to wszystko dobrze nie wróży, a zatrudnienie Engela moim zdaniem może trochę poprawi sytuacje ale Wiœle potrzebne sš wzmocnienia bo bez nich nie zakwalifikujš się do Ligi Mistrzów i utrzymajš na tronie w Polsce.
"FC Bayern, Deutcher Meister, ja so heisst er, mein Verein."
ogon
Bawarczyk

Postprzez KuBa » 2005-07-08, 13:26

www.onet.pl napisał(a):Michael Essien jest tego lata najbardziej pożšdanym piłkarzem na œwiecie. Chelsea zaoferowała za niego 38 milionów euro, ale działacze Olympique Lyon, gdzie gra Ghańczyk, wyœmiali tak niskš ofertę – informuje „SuperExpress”.

A jeszcze kilka lat temu Essiena nie chcieli w polskiej lidze za psie pienišdze!

Bogdan Maœlanka, polski menedżer mieszkajšcy w Szwecji, dostał w 1999 roku sygnał z Ghany, że do wzięcia jest prawdziwa perełka. Alhaji Sly Tetteh, założyciel i właœciciel klubu Liberty Professionals, alarmował, że pojawił się w jego klubie talent, jakiego nie widział od lat. To był właœnie Michael Essien, defensywny pomocnik, który miał wówczas 17 lat.

- Wpadłem na pomysł, aby europejskš karierę Essien zaczšł od Polski. Tu miał się wypromować i stšd trafić na Zachód - mówi Bogdan Maœlanka. - Zadzwoniłem do trenera Mirosława Jabłońskiego, którego znałem wczeœniej - z czasów, gdy pracował w Legii Warszawa. Próbowałem przekonać, aby dał Essienowi szansę w Polsce, ale nic nie wskórałem.

Jabłoński był wówczas trenerem Zagłębia Lubin. Gdyby klub zdecydował się wysupłać wtedy 200 tysięcy dolarów, Essien trafiłby do Lubina i stałby się pewnie najlepszym interesem w historii miedziowego klubu.

- Niestety, zainteresowania Essienem nie było w ogóle. Zadzwoniłem więc do Zbigniewa Bońka. Miał kontakty we włoskiej Veronie i pomyœlałem, że może tam umieœcimy Essiena. Niestety, znowu klapa. Boniek nie był chyba przekonany do tego pomysłu, jak inni nie przypuszczał, że Essien to może być taka bomba - mówi Maœlanka.

Dlaczego w polskich klubach pracuja tacy nie komptentni ludzie. :evil:
Nie wiadomo czy Michael Essien w Polsce by sie tak rozwinnšł, ale za 200 tys. dolarów mozna było by spróbować. Pomyslec jaki teraz zysk z tego transferu miało by Zagłębia Lubin lub jakis inny polski klub.
KuBa
Bawarczyk

Online: 5d 15h 17m 26s

Postprzez Swatek » 2005-07-09, 00:03

KuBa, nie ma co sie ludzic. Napewno po naszej lidze nie wyrosl by na takiej klasy gracza. Powodem sa wzgledy organizacyjne w naszej lidze.
"Life is simple, you make choices and don't you look back"
Swatek
Bawarczyk

Postprzez Dziadek Mróz » 2005-07-23, 22:09

Jutro startuje nasza ukochana "idea" Ekstraklasa :wink:
Na dobry poczštek Areczka rozprawi się z Legiš :twisted: (wielkie œwięto w Gdyni..wybieram się na to spotkanie :P (myœlę,że mnie tam nie zabijš - chociaż kto wie 8)

Postaram się zdać dokładnš relację :)
Dziadek Mróz
Bawarczyk

Online: 24d 2h 8m 31s

Postprzez Rasenith » 2005-07-23, 22:34

Nie byłbym taki pewien zwycięstwa Arki... Drużyna z Gdynia to naprawdę zespół drugoligowy do ekstraklasy dostali sie z wiadomych powodów ( koperta poszła z ršczki do ršczki). Legia zagra w końcu swój pierwszy mecz " na poważnie" mocno odmłodzonym składem. Nie mówie ze to bedzie jakiœ spacerek dla CWKS. Sšdzę jednak że stołeczna drużyna wygra to spotkanie nawet różnicš jednej bramki. Szkoda że kibice Legii nie moga pojechac na ten mecz, ech...
Rasenith
Bawarczyk

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna w Polsce i na Świecie