Liga Polska

O wszystkim co dzieje się w polskiej i zagranicznej piłce

Re: Liga Polska

Postprzez Dziadek Mróz » 2005-07-23, 23:18

Rasenith napisał(a):Nie byłbym taki pewien zwycięstwa Arki... Drużyna z Gdynia to naprawdę zespół drugoligowy do ekstraklasy dostali sie z wiadomych powodów ( koperta poszła z ršczki do ršczki). Legia zagra w końcu swój pierwszy mecz " na poważnie" mocno odmłodzonym składem. Nie mówie ze to bedzie jakiœ spacerek dla CWKS. Sšdzę jednak że stołeczna drużyna wygra to spotkanie nawet różnicš jednej bramki. Szkoda że kibice Legii nie moga pojechac na ten mecz, ech...

Może to i lepiej? - znajšc was pewnie bez dymów by się nie skończyło :twisted:
A z tš kopertš to skończ lepiej - PZPN œledctwo umożyło ( tylko dobre imię Arki zostało zszargane :x - Może jakieœ oficjalne przeprosiny?)
BTW: Arka w Gdyni nie przegrywa :wink:
Dziadek Mróz
Bawarczyk

Online: 24d 2h 8m 31s

Postprzez piotraldinho » 2005-07-24, 14:41

No ja juz czekam na mecz Arka-Legia na C+ o 17 i co prawda nie przepadam za Arka to jednak musze za nia byc w tym meczu bo Legii to ja wrecz nie cierpie :P .
Kto wygra lige ? Mysle ze .. Groclin . Oni sie co prawda nie wzmocnili ale nie oslabili i maja dobry zespol . O 2 miejsce bedzie walczyla Wisła z Legia . Choc jak Wisle sie jakos ulozy to mistrza moga miec a Legia mistrzem nie bedzie bo nie ma zespolu ktory bylby w stanie zdobyc ten tytuł . Owszem wzmocnili sie troche ale sprzedali Sagana i wypozyczyli Boruca i dlatego sadze ze Legii mozliwosci to maks. siegaja 2 miejsca .
pzdr
piotraldinho
Bawarczyk

Online: 0s

Postprzez Rasenith » 2005-07-24, 18:11

A skšd wiesz że nie ma takiego zespołu? Sezon sie dopiero zaczyna a ten skład jest całkowicie nowy. Nie skreslaj Legii tylko dlatego że jej nie lubisz. Sam osobiœcie nie darowałbym sobie gdyby mistrz poszedł do podpoznanskiej wsi. Ja Wisły nie cierpię sšdzę jednak ze jest w stanie powalczyć z Legiš i z Groclinem o mimstrzostwo. Mimo wszystko dajmy szansę wszystkim drużynom. Sezon dopiero się zaczyna.
Rasenith
Bawarczyk

Postprzez piotraldinho » 2005-07-24, 18:46

Rasenith napisał(a):A skšd wiesz że nie ma takiego zespołu? Sezon sie dopiero zaczyna a ten skład jest całkowicie nowy. Nie skreslaj Legii tylko dlatego że jej nie lubisz. Sam osobiœcie nie darowałbym sobie gdyby mistrz poszedł do podpoznanskiej wsi. Ja Wisły nie cierpię sšdzę jednak ze jest w stanie powalczyć z Legiš i z Groclinem o mimstrzostwo. Mimo wszystko dajmy szansę wszystkim drużynom. Sezon dopiero się zaczyna.

No Legia dzis pokazała jaki ma zespol zdolny :lol: . Całkowicie nowy . No dobrze ale tez niedoswiadczony bo postawaila na mlodych ale malo ogranych zawodnikow . Moze i zdolnych ale musza nabrac doswiadczenia w lidze i to nie przychodzi szybko . Ja nie sreslam Legii dlatego ze jej nie lubie ale trzeba patrzyc REALNIE . (prosze nie kojarzyc z nazwa pewnego benadziejnego (zart :P ) klubu . ) .
Natomiast Wisła sie az tak nie oslabila . W ciagu pol roku odeszlo ledwo 3 zawodnikow : Szymkowiak , Gorawski , Zurawski . Niekotrzy nazywaja to wyprzedaza zespolu :roll: . A przeciez zamiast Zurawskiego w ataku rownie dobrze moze grac Kuzba , Penksa czy (jak wroci po kontuzji) Tomasz Dawidowski . Za Gorawskiego mamy Błaszczykowskiego i Uche a za Szymkowiaka Gołosia . Przyszedł takze Paulista . Byc moze jeszcze dojdzie Dudka i Burkhardt .
Legia w porownaniu do Wisły moim zdaniem bardziej sie oslabila ! Oddali do Celticu Boruca a wzieli niedoswiadczonego Fabianskiego . A Saganowskiego ma kto zastapic ? Klatt ?! On moze i dochodzil dzis do wielu sytuacji podbramkowych ale zadnej nie wykorzystal i swoja gra nikogo na kolana nie powalil . A przyszedł z ... 2 ligowego Kujawiaka .. Jeszcze nie wiele brakowało a z Legii odszedł by Włodarczyk bo do Aberdeen . Nawet w sparingu strzelil dla tego szkockiego zespolu az 3 bramki .
Sadze ze Legia moze byc grozna , ale dopiero w przyszlym sezonie :-P .
pzdr
piotraldinho
Bawarczyk

Postprzez Rasenith » 2005-07-24, 18:50

A ja powiem jedno-poczekamy zobaczymy. To dopiero pierwszy mecz. Nie będę rozpaczał. Nie mam zamiaru tu nikogo przekonywac bo i tak by sie nie udało. Na falach anty nigdy nie moze dojœć do porozumienia.
Rasenith
Bawarczyk

Postprzez piotraldinho » 2005-07-24, 18:56

Rasenith napisał(a):A ja powiem jedno-poczekamy zobaczymy. To dopiero pierwszy mecz. Nie będę rozpaczał. Nie mam zamiaru tu nikogo przekonywac bo i tak by sie nie udało. Na falach anty nigdy nie moze dojœć do porozumienia.

Prawda , poczekamy zobaczymy i okaze sie ze mam racje :D . Nikt nie mowi zebys rozpaczal ale Legia miała duzo szczescia ze ten mecz wogole zremisowała . Jeden zawodnik z Arki (nazwiska nie pamietam) strzelil w poprzeczke bramki Fabianskiego i jakby pilka szla z 10 centymetrow nizej to byly gracz Lecha Poznan nie mialby zadnych szans na wybronienie tego poteznego strzału .
pzdr
piotraldinho
Bawarczyk

Postprzez Dziadek Mróz » 2005-07-24, 20:00

Brawo Areczka Brawo 8)
Legia - Arka 0 -0 :!: (dodatkowe podziękowania należš się sędziemu , który wywalił Arkowca już w pierwszej połowie meczu (i to mojego fawotyta Benniego :twisted:
Mimo gry w "10" to Areczka stworzyła najlepszš sytuację (poprzeczka po strzale Pilcha)
Co z Legiš ? - oj słabiutkš z niš :wink: (jedyny pozytyw - Jańczak ,który po wejœciu na boisko raz nieŸle nami zakręcił 8)

BTW: Aha...nie wierzcie mediom - widzów było ok. 15/16 tys. (nie było jak chodzić!!!) Takiej frekwencji nie było na Arce od wielu,wielu lat (od pamiętnego spotkania z Lechem :wink:
Dziadek Mróz
Bawarczyk

Online: 24d 2h 8m 31s

Postprzez roy_makaay » 2005-07-24, 20:20

mecz był ogólnie niezbyt ciekawy a legia nic wielkiego niepokazała , być może to jest kwestia tego ,ze mogš czuć zgrupowanie w nogach.czas pokaze.moim skromnym zdaniem remis sprawiedliwy.zobaczymy co pokaze wisla i groclin no i pozostale ekipy.
roy_makaay

Postprzez Max » 2005-07-24, 21:53

no coz mecz byl raczej nudny (nie widzialem calego :P) fajnie ze wrocil magazyn do ogolnodostepnej tv ale dzisiaj nie bylo za bardzo co pokazac ;)
Max
Administrator

Online: 17m 53s

Postprzez Scholli » 2005-07-26, 02:04

mi się bardzo podobał kop Imeha (czy jak mu tam) z półobrotu w podbrzusze, tudzież "troszku niżej"... może trener powinen go przesunšć do sekcji sportów walki? :D a tak wogóle, słyszał ktoœ może wypowiedŸ trenera Arki po meczu n/t powyższego zdażenia? powiedział coœ w stylu "z tymi czarnoskurymi piłkarzami jest tak, że oni cišgle/obojętnie w jakim wieku sš jak dzieci"... brawa dla "intelygentnego i poważnego białego człowieka" widać niski poziom naszej ligi wykracza nawet poza samš grę i "kibiców"... :(
Scholli
Bawarczyk

Postprzez piotraldinho » 2005-07-26, 20:58

No a Wisła w pierwszym meczu ,,tylko" a moze ,,az" zremisowala z druzyna z LEcznej . Mecz byl ciekawy i emocjonujacy . Obydwie druzyny zakonczyly mecz w 10-ke . Wisła w 1 połowie grała beznadziejny futbol jednak w 2 była istna metamorfoza i piłkarze Białej Gwiazdy grali madry ale niestety mało skuteczny futbol (niewykorzystana sytuacja sam na bramke Brozka i sam na sam Frankowskiego) . Szczegolnie w 1 polowie było widac brak MAcka Zurawskiego . Bohaterem meczu wdg. mnie Paweł Brozek ktory stworzyl ciekawe dynamiczne akcje wraz z Kalu Uche ktory strzelil pieknym strzalem glowa gola .

Mam nadzieje ze w nastepnej kolejce Wisła wygra z beniaminkiem z Bełchatowa .
pozdro
piotraldinho
Bawarczyk

Postprzez Rasenith » 2005-07-27, 11:48

No cóż zdarzajš sie słabsze występy. Ale jak widzicie nie tylko Legiii noga powinęła. Po pierwszej kolejce tabela będzie napewno bardzo wyrównana. A Polonia będzie miała jedno z czołowych miejsc. Potwierdza to ogromne doœwiadczenie i umiejętnoœci Dariusza Kubickiego. Sam żałuję że nie pracuję on w innym stołecznym zespole.
A tak przy okazji, dzięki Piotrek za relacje :D
Rasenith
Bawarczyk

Postprzez Kociol » 2005-07-27, 12:31

A dzisiaj kolejna dawka sportu w TVN-ie. Magazyn "IDEA EKSTRAKLASA" chyba o 23-20 :)
Kociol
Bawarczyk

Online: 7m 3s

Postprzez piotraldinho » 2005-07-28, 12:05

I po pierwszej kolejce mamy Pogon Szczecin na czele przed Polonia Warszawa . Tylko te dwie druzyny zdolaly wygrac swoje mecze . W najciekawszym meczu tej kolejki rozgrywanym w Grodzisku bardzo odbry mecz rozegrał Groclin z Amica . Porownujac ten mecz z meczami Legii i Wisły smiem twierdzic ze drzuny z Wielkopolski sa ... lepsze od wielokrotnych mistrzow Polski . Choc to dopiro poczatek i zobaczymy co bedzie dlaej .. Postawa jednak obu zespolow z woczrajszego meczu wywarla na mnie duze wrazenie bo grali oni przyzwoita pilke i wydaje mi sie ze majac takie druzyny np. w Pucharze Uefa nie mielibysmy sie czego wstydzic . Oczywiscie ze 1 mecz dobry mecz nie swiadczy o potencjale druzyny ale mowie szczerze ze był wczoraj bardzo dobre widowisko :wink: .
pzdr
piotraldinho
Bawarczyk

Postprzez Scholli » 2005-07-28, 14:08

no wczorajszy meczyk jak na ligę polskš był bardzo dobry :) wczoraj zerknšłem na pierwszš częœć tego magazynu na TVN (i tak nie będę tego oglšdać, bo mam Cyfrę, ale chciałem zobaczyć co i jak) i z tego co widziałem to to jest żałosne bardzo, cišgłe pomyłki, prowadzšcy ma problemy z płynnym gadaniem... no, ale może się wyrobiš... na plus należy zaliczyć im wywiad z profesorkiem n/t urazów jšder :D
I don't discriminate, I hate everyone

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna w Polsce i na Świecie