Liga Mistrzów - zbiorczy

O wszystkim co dzieje się w polskiej i zagranicznej piłce

Re: Liga Mistrzów - zbiorczy

Postprzez alien666 » 2024-04-17, 23:18

Bayern fun napisał(a):Aktualizacja: nie ma angielskich drużyn w polfinale :D
Jedna hiszpańska, jednak francuska i DWIE niemieckie :!:

Ciekawostka, 11 lat temu finał też był na Wembley, składa półfinałów był niemal identyczny(zamiast PSG Barca), kto wtedy wygrał w finale chyba wszyscy pamiętamy. Oby triumfator był ten sam co wtedy 8)

Wygramy wygramy 3-0! Kur#wy pokonamy! O WKeSie klubie Ty nasz... a sorki to nie ten stadion!!! :twisted:
Wszyscy z szacunkiem wypowiadamy się o madryckiej (cenzura).
alien666
Bawarczyk

Online: 42d 9h 9m 19s

Postprzez grejfrut » 2024-04-21, 13:48

Mecz z Realem to będzie ciekawe starcie. W sumie nie wiem czego się spodziewać. Widać, że w zespole jest wiara w sukces i chęć go osiągnięcia. Real wydaje się stabilniejszy od nas, ale to nic nie znaczy. Nasz rywal też wygrywał LM, gdy miał absolutnie przeciętny sezon na krajowym podwórku, ale w LM byli nie do zajechania. Oby z nami było tak samo! Za kilka dni dostaniemy już wstępną odpowiedź.
grejfrut
Bawarczyk

Online: 13d 8h 26m 37s

Postprzez Recit » 2024-06-01, 22:45

Meczu nie oglądałem, ale z ciekawości popatrzyłem na oczekiwane bramki. Borussia 2, Real 1. Czyli wszystko po staremu, DNA Realu trzyma się mocno.

Przypomniało mi się dzisiaj, że jako dzieciak oglądałem mecze finałowe BVB - Juve i Real - Juve. Wtedy Real był odradzającym się klubem, po trzech dekadach przerwy wygrał swój 7 uszaty puchar i prognozy były różne. Nieźle się to dla niech potoczyło.
Taktyka nie jest istotna. Potrzeba jej dopiero wówczas, gdy czegoś brakuje. Kluczowe jest jednak serce do gry, bo gdy piłkarze się angażują to nieważne, czy gra się jednym, czy dwoma napastnikami - Niko Kovac
Recit
Bawarczyk

Online: 35d 5h 12m 58s

Postprzez Gabo Gabi » 2024-06-02, 00:18

Cieszę się, że ostatecznie nie oglądałem xD

Real wygrał LM w momencie gdy Neuer upuścił piłkę pod nogami Joselu, niestety.
Ktoś z fb napisał(a):drużyna nie pomogła Ci w ostatnim meczu zdobyć korony króla strzelców przykre myślę, że pomyślisz o innym klubie, bo ten sezon pokazał jaki jest egoizm niektórych kolegów....jeśli chcesz zdobywać trofea to zmień otoczenie.
Gabo Gabi
Bawarczyk

Online: 22d 2h 45m 12s

Postprzez Matifcb » 2024-06-02, 08:19

fajny mecz. Szkoda wyniku ale ktos sie innego spodziewal? jestem kibibcem pilki i nie rozumiem czemu bym nie mial obejrzec w sobote wieczorem z kumplami final pilki klubowej z Europy z niemiecka druzyna jeszcze.
Matifcb
Bawarczyk

Online: 45d 17h 59m 19s

Postprzez Bayern fun » 2024-06-02, 11:06

Klasycznie, bvb cisnęło a realik trafił z różnego a później dostali kolejny prezent od obrońców, a jakże :roll:

Wczoraj byłem za bvb, ale zero zdziwienia z wyniku meczu, chociaż w pierwszej połowie zagrali lepiej niż się spodziewałem. Nudna ta piłka się robi, kolejny finał z udziałem realu, pewnie gdyby nie niemiecka drużyna
to bym nie zorganizował posiadowki z kumplami na oglądanie. Ale wyszło spoko, steczki z browarami wjechały, to w sumie był wazniejszy temat niż mecz :lol:

Po naszym rewanżu z realem jakas część mojej miłości do piłki umarła, to po prostu skrajnie nieciekawe kiedy jedna druzyna praktycznie zawsze przechodzi dalej i to jeszcze w dziwnych okolicznościach. Cóż, może euro coś wskrzesi, tam srealu na szczęście nie będzie. Ani viniciusa :lol:
Bayern 4ever

Nie myślcie , że jestescie lepsi czy coś i się wystaszyłem.
Poprostu tata to zobaczył i kazał mi przeprosic .
Bayern fun
Bawarczyk

Online: 12d 21h 47m 9s

Postprzez grejfrut » 2024-06-02, 11:31

Vinicius to straszny pajac. Nigdy nie miałem czegoś takiego, że kogoś nie lubię, bo jest najlepszy. Cristiano był przez to wręcz nienawidzony, ale ja darzę go wielkim szacunkiem. Był najlepszy, ale miał klasę. Wiadomo, każdy piłkarz ma jakieś buraczane zachowania, ale ten ziomeczek z Brazylii w tak młodym wieku, ma ich już dużo więcej od Portugalczyka. Symulki, prowokacje, duszenie rywali, itd. Pomimo wielkich umiejętności, to jest po prostu błazen. A na koniec robi z siebie ofiarę, że rasizm. Zachowuje się jak małpa, to jest nią określany, a kolor skóry nie ma tutaj nic do rzeczy, biały też może być małpiszonem. Ronaldo czy Messi byli po prostu najlepsi, bez zbędnej gry i pokazówki. On jest bardzo dobry, ale patologiczny.

Trzeba jednak Realowi oddać mental, każdy mówi o przypadku, ale to kolejny mecz, gdzie grają kupę, nie oddają strzału na bramkę i nie przegrywają. To trzeba umieć, bo my ciśniemy rywala, jak Real na AA, gdzie ich zmiażdżyliśmy, a wynik był 2-2... To jest ta różnica. Im jak nie idzie, to nawet wtedy nie przegrywają. Nam gdy idzie, to z nimi remisujemy. To nie jest przypadek, to jest umiejętność i mental klubu. Trzeba oddać Perezowi, że zrobił wybitną wręcz zmianę pokoleniową, wygrali ostatnie 5 LM na 10 możliwych, połowę. To robi wrażenie, jak to może być przypadkiem?
grejfrut
Bawarczyk

Postprzez Mad » 2024-06-02, 11:44

grejfrut napisał(a):Vinicius to straszny pajac.

Niestety tak. Przy tym jest zajebistym piłkarzem, który niesamowicie się u Carlo rozwinął. Gdyby odjąć negatywne cechy Brazylijczyka byłby całkowicie inaczej odbierany, a tak mamy nieraz sytuację, gdzie to jakim jest piłkarzem schodzi na dalszy plan i niestety (słusznie) pokazywane są jego wady.
Faktem jest, że miał Vinicius masę szczęścia, bo po Ronaldo i wtopie z Hazardem dostał monopol na lewym skrzydle, gdzie można było oglądać jego ewolucję z pokracznego dryblera do gościa, który ciągnie naszą grę z lewej strony poprawiając mocno wykończenie co zaowocowało grą bliżej środka.
Mad
Bawarczyk

Online: 1d 23h 58m 46s

Postprzez alien666 » 2024-06-02, 11:59

Sreal zagrał jak sreal. Przy 0-0 tak koło 65 min powiedziałem kumplom że zaraz sreal strzeli a mecz wygra 2-0 lub 3-0.
Jeszcze co mi się rzuciło w oczy; po meczu piłkarze srealu zachowywali się jakby dosłownie wszyscy zdobyli ten puchar PIERWSZY RAZ! U nas piłkarze grają takie mecze jak za karę. To jest ta różnica, oni nie mają dość, NIGDY!
Wszyscy z szacunkiem wypowiadamy się o madryckiej (cenzura).
alien666
Bawarczyk

Online: 42d 9h 9m 19s

Postprzez grejfrut » 2024-06-02, 15:01

Chęć wygrywania, ale to zasługa Pereza, że ten zespół jest cały czas głodny. Dobre transfery, świetna zmiana pokoleniowa. Real wymienił większość piłkarzy od 3x LM i dalej są na topie. To jest ta różnica w zarządzaniu.
grejfrut
Bawarczyk

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna w Polsce i na Świecie